Ekonomik Sürüş Teknikleri Eğitimi

Ekonomik Sürüş Teknikleri Eğitimi

Ekonomik Sürüş Teknikleri Eğitimi

Ekonomik sürüş teknikleri eğitim programı, firmalardaki araç filolarının akaryakıt ve bakım onarım giderleri yıllık harcama bütçelerinde önemli bir paya sahiptir. Ekonomik sürüş tekniklerini almış bir sürücünün bu kuralları uyguladığında yıllık akaryakıt bakım onarım giderlerinin %20 – %25 oranında tasarruf edilmesini sağlayana eğitim programıdır.

Ekonomik Sürüş Teknikleri Eğitim Amacı

Ekonomik sürüş teknikleri eğitim amacı; Bu program salınım gazlarının azalmasından dolayı çevreci bir programdır. Ekonomik anlamda amortisman ve yakıt giderlerini düşürür, bakımlı araç ve sürücünün bilinçlendirilmesi sağlandığından kazaların azalmasını da önleyen bir eğitimdir. Sürücü davranışlarının geliştirildiği bu eğitimde maddi ve manevi kazanç sağlanmış olur.

Ekonomik Sürüş Teknikleri Eğitimi, Eğitim Süresi

  • 1 gün (2 saat teorik, 2 saat uygulamalı akan trafik eğitimi)

Toplam; 4 saattir.

Ekonomik Sürüş Teknikleri eğitim süresi, eğitimi alacak kişi sayısına göre değişiklik gösterebilmektedir. Şuan da yazacağımız eğitim süresi 10 kişilik bir sınıf için geçerlidir. Sınıf mevcut sayısına göre değişiklik gösterebilmektedir.

1 günlük eğitimler için belirlenen eğitim saatleri; randevu saatinde başlar ve 4 saatlik süre içerisinde 1 gün olacak şekilde sonlandırılır.

  • 2 saat teorik eğitim,
  • 2 saat uygulamalı akan trafik eğitimi,

olmak üzere toplamda 4 saat eğitim verilir.

Ekonomik Sürüş Teknikleri Eğitimi, Eğitim İşleyişi

Ekonomik Sürüş Eğitimi Teorik Dersi (2 Saat); Teorik eğitimde eğitimi verecek olan eğitmen sınıf ile tanışır, katılımcıların sürüş durumlarına göre seviye belirleme analizi ve sürüş ihtiyaçlarını belirler. Türkiye’deki genel trafik durumu, işleyişi konuşulduktan sonra araç içi aktif ve pasif güvenlik sistemlerinden bahsedilir. Lastik basınçlarının kontrolü ve lastik ömürleri detaylı bir şekilde işlenir. Defansif sürüş ile ilgili Dünya genelinde olması gereken görseller ve gerçek kaza görüntüleri ile eğitim aşılanır.

Ekonomik Sürüş Eğitimi Uygulamalı Akan Trafik Dersi (2 Saat); Barkovizyon ve görsel eğitim destekli teorik eğitim ardından trafikte katılımcıların kendi araçları kullanılarak pratik uygulama şeklinde gerçekleştirilmektedir. Eğitmen katılımcıları yakıt tüketimini arttıran hatalı sürüş alışkanlıklarını değiştirmeleri yönünde uyarır ve ekonomik sürüş ilkelerini sürüş pratiğine nasıl yansıtacağını uygulamalı olarak gösterir. Güzergah tamamlandığında katılımcılara ortalama yakıt tüketiminde ki azalma net bir şekilde gösterilmektedir.

Ekonomik Sürüş Teknikleri Eğitimi Belgesi/Sertifikası

Ekonomik Sürüş Eğitim programı, Sürüş Akademisi A.Ş. eğitim kompleksi içerisinde bu eğitimler için ayrılmış asfalt, stabilize toprak alan ve OFF-Road toprak alan pist alanlarında uygulanmaktadır. Uluslararası kurumlar tarafından sertifikalandırılmış ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylanmış eğitim müfredat ve mevzuatı uygulanır.

Eğitim veren tüm eğitmenler TOSFED ve Uluslararası lisanslara sahiptir.

Tüm eğitimler sonunda katılımcılara katılım belgesi verilmektedir. (Ekonomik Sürüş Teknikleri Sertifikası)

Whatsapp
Oğuz Bey
Oğuz Bey
Merhaba
Size nasıl yardımcı olabiliriz?