Kamyonet – Kamyon – Çekici ve TIR Ehliyet Belgesi

Kamyonet – Kamyon – Çekici ve TIR Ehliyet Belgesi

Kamyonet – Kamyon – Çekici ve TIR Ehliyet Belgesi için alacağınız belge kadar Kamyonet, Kamyon, Çekici ve TIR Belgesi Eğitimi de önemlidir. Uzman Eğitmen kadromuz ile sizlere sadece Kamyonet – Kamyon – Çekici ve TIR Ehliyet Belgesi vermiyor. Sizlere Kamyonet, Kamyon, Çekici ve TIR sürmeyi öğretiyoruz. Biliyorsunuz, artık Kamyonet, Kamyon, Çekici ve TIR Ehliyet Belgeleri Kamyonet, Kamyon, Çekici ve TIR özelliklerine göre değişiklik göstermektedir. Şuan da bulunan C1 Kamyonet Ehliyet Belgesi, C Kamyon Ehliyet Belgesi ve CE Çekici TIR Ehliyet Belgesi olarak farklılık göstermektedir.

Kamyonet - Kamyon - Çekici ve TIR Ehliyet Belgesi
Kamyonet – Kamyon – Çekici ve TIR Ehliyet Belgesi

Kamyonet – Kamyon – Çekici ve TIR Ehliyet Belgesi için bizlere kaydolan adaylarımızın eğitimlerini ve sonraki süreçlerini de yakından takip ediyoruz. Kullandığımız yeni nesil Kamyonet, Kamyon, Çekici ve TIR araçlarımız ile hem eğitimlerimizde hem de gireceğiniz Kamyonet – Kamyon – Çekici ve TIR Ehliyet Belgesi Sınavında zorluklar yaşamanızı engelliyoruz.

Eski Sürücü Belgesi karşılığı, D Ehliyet Belgesidir. Kamyonet, Kamyon, Çekici ve TIR Belgeleri sınıfına göre kullanılabilecek Kamyonet, Kamyon, Çekici ve TIR özellikleri de farklılık göstermektedir.

Kamyonet – Kamyon – Çekici ve TIR Ehliyet Belgesi Sınıfları

3 farklı sınıfta Kamyonet – Kamyon – Çekici ve TIR Ehliyet Belgesi bulunmaktadır.

C1 Kamyonet Ehliyet Belgesi için önemli şartlardan bir tanesi 18 yaşından büyük olmaktır. Deneyim için ise B Otomobil Ehliyet Belgenizin olması gerekmektedir. Bu şartları sağlayan kişiler C1 Kamyonet Ehliyet Belgesi sayesinde Kamyonet kullanabilirler. Aynı zamanda C1 Kamyonet Ehliyet Belgesi alan kişiler M, B, B1 ve F Sınıfı Ehliyet Belgesinin kullandığı araçları da kullanabilirler. Azami yüklü ağırlığı 3500 KG‘ın üzerinde olan ve 7500 KG‘ı geçmeyen Kamyonet türü araçları kullanabilirler.

C Kamyon – Çekici Ehliyet Belgesi için önemli şartlardan bir tanesi 21 yaşından büyük olmaktır. Deneyim için ise B Otomobil Ehliyet Belgenizin olması gerekmektedir. Bu şartları sağlayan kişiler C Kamyon – Çekici Ehliyet Belgesi sayesinde Kamyon veya Çekici kullanabilirler. Aynı zamanda C Kamyon – Çekici Ehliyet Belgesi alan kişiler M, B, B1, C1 ve F Sınıfı Ehliyet Belgesinin kullandığı araçları da kullanabilirler. Dorseli olarak araç kullanılamaz.

CE Dorseli Çekici (TIR) Ehliyet Belgesi için önemli şartlardan bir tanesi 21 yaşından büyük olmaktır. Deneyim için ise C Kamyon – Çekici Ehliyet Belgenizin olması gerekmektedir. Bu şartları sağlayan kişiler CE Dorseli Çekici (TIR) Ehliyet Belgesi sayesinde Dorseli olarak Kamyon veya Çekici kullanabilirler. Aynı zamanda CE Dorseli Çekici (TIR) Ehliyet Belgesi alan kişiler M, B, B1, BE, C, C1, C1E ve F Sınıfı Ehliyet Belgesinin kullandığı araçları da kullanabilirler.

Kamyonet – Kamyon – Çekici ve TIR Ehliyet Belgesi Fiyatları

Kamyonet – Kamyon – Çekici ve TIR Ehliyet Belgesi Fiyatları ile ilgili internet sitemizde yer alan Ehliyet Fiyatları başlıklı yazımızı okuyabilir ve 2022 yılı Kamyonet – Kamyon – Çekici ve TIR Ehliyet Belgesi Fiyatlarını görebilirsiniz.

Kamyonet – Kamyon – Çekici ve TIR Ehliyet Belgesi Gerekli Evraklar
  • Kimlik Fotokopisi
  • Diploma ve Sabıka Kaydı
  • 2 Adet Biyometrik Fotoğraf
  • Sağlık Raporu (2.Grup)
Kamyonet – Kamyon – Çekici ve TIR Ehliyet Belgesi Genel
  • CE Dorseli Çekici (TIR) Ehliyet Belgesi alabilmek için öncelikle C Kamyon – Çekici Ehliyet Belgesine sahip olunması gerekmektedir.
  • Kamyonet, Kamyon, Çekici ve TIR Ehliyet Belgelerinin geçerlilik süresi 5 Yıldır. (5 yıl sonunda yeni Sağlık Raporunuzu bildirmeniz yeterlidir)

Kamyonet – Kamyon – Çekici ve TIR Ehliyet Belgesi Direksiyon Sınavı Nasıl Yapılır?

Kamyonet – Kamyon – Çekici ve TIR Ehliyet Belgesi sınavları 35 dakika sürmektedir. Kamyonet, Kamyon, Çekici ve TIR sınavı öncesi kimlik kontrolünüz Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından görevlendirilen komisyon görevlileri tarafından yapılır. Kimlik kontrolü sonrası Kamyonet, Kamyon, Çekici ve TIR ön kaput soruları sizlere yöneltilir. Kamyonet, Kamyon, Çekici ve TIR ön bilgisi verildikten sonra sizlere Panik Fren, L Park, Paralel Park, 25 Metre Geri ve Rampada Kalkış parkurları uygulanarak, trafikte denetim sürüşüne geçilir. Sinyaller, şerit izleme ve direksiyon hakimiyeti gibi konulara öncelik verilerek dikkat edilir. 35 dakika boyunca trafikte sınavınızı tamamlamanız istenir.

Sıkça Sorulanlar
Kamyonet – Kamyon – Çekici ve TIR Ehliyet Belgesi için kaç sınav hakkım var?

Kamyonet – Kamyon – Çekici ve TIR Ehliyet Belgesi için ilk 4 (dört) defa başarısız olabilirsiniz. Sonrasında 4 (dört) sınav hakkı daha tanımlatılmasını talep edebilirsiniz. Unutmayınız, her başarısız sınav sonrası sizlere tekrar eğitim ve sınav harç ücreti yansıyacaktır. Ehliyet ve Direksiyon Eğitimleri almanızı tavsiye ederiz. Her ne kadar bilseniz de parkurları önceden görmeniz ve dikkat etmeniz gereken noktalar bildiğiniz halde sizlerin başarısız olmanıza neden olabilir.

Kamyonet – Kamyon – Çekici ve TIR Ehliyet Belgesi için sadece Direksiyon sınavına mı gireceğim?

Adaylarımızın en çok sorduğu sorulardan bir tanesi de sadece Direksiyon sınavı mı oluyor. Arkadaşlar öncelikle Ehliyet Belgeniz var ise sadece Direksiyon Sınavı uygulanır. Şayet ilk defa bir ehliyet belgesi alıyorsanız, hem teorik sınava hem de direksiyon sınavına girmeniz gerekecektir.

Ehliyet Belgesi Dersleri toplam kaç saattir?

Ehliyet Belgesi alacak arkadaşlar için Sürücü Kurslarında uygulanacak eğitim ve ders saatleri farklılık göstermektedir. Trafik ve Çevre Bilgisi 16 Saat, Araç Tekniği 6 Saat, İlk Yardım Bilgisi 8 Saat ve Trafik Adabı 4 Saat olmak üzere toplam 34 saat Ehliyet Belgesi eğitimleri uygulanmaktadır.

Ehliyet Belgesi sınavında toplam kaç soru sorulmaktadır?

Ehliyet Belgesi alacak kursiyerlerimize girecekleri Elektronik (E-Sınav) Sınavda karşılarına Trafik ve Çevre Bilgisi 23 soru, Araç Tekniği 9 soru, İlk Yardım Bilgisi 12 soru ve Trafik Adabı 6 soru olmak üzere toplamda 50 soru sorulmaktadır. Unutmayınız, her soru 2 puan ve yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemez.

Ehliyet Belgesi alabilmek için sınavda kaç doğru soru çözmem gerekiyor?

Ehliyet Belgesi alacak kursiyerlerimizin girecekleri Elektronik (E-Sınav) Sınavda sorulan 50 soruya en az 35 doğru cevap vererek 70 puan alınması gerekmektedir.

Ehliyet Belgesi sınav süresi nedir?

Ehliyet Belgesi sınavınız E-Sınav Merkezlerinde, Elektronik olarak yapılmaktadır. Ehliyet Belgesi sınav süresi 45 (kırk beş) dakikadır.

Ehliyet Elektronik Sınavından ve Direksiyon sınavından geçtim şimdi ne yapmam gerekiyor?

Ehliyet Belgesi Elektronik ve Direksiyon Sınavından başarılı oldunuz ve e-Devlet üzerinden sertifikanız ile birlikte Nüfus Müdürlüğüne giderek Ehliyet Belgesi harç bedelinizi ödedikten sonra sertifikanızı aldığınız sınıfa göre Ehliyet Belgesine çevirebilirsiniz.

Ehliyet Elektronik E-Sınav başarı puanı nedir?

Ehliyet Belgesi Elektronik sınavı için toplam 50 soru üzerinden 35 doğru yaparak en az 70 puan ve üzeri almanız gerekmektedir. Unutmayınız, her soru 2 puandır.

Ehliyet Belgesi Elektronik sınavında toplam kaç soru sorulur?

Ehliyet Belgesi Elektronik sınavında toplam 50 soru sorulmakta ve her soru 2 puan olarak hesaplanmaktadır.

Ehliyet Belgem var, başka Ehliyet Belgesi alırken sınava girer miyim?

Daha önce aldığınız Ehliyet Belgesi mevcut ise Elektronik E-Sınav‘dan muaf olursunuz. Alacağınız belge sınıfına göre sadece Direksiyon Sınavına girmeniz yeterli olacaktır. Unutmayınız, direksiyon sınavı sonrası Ehliyet Belgenizde değişeceği için tekrar Nüfus Müdürlüğüne giderek harç bedelini yatırdıktan sonra Ehliyet Belgenizi alabilirsiniz.

Ehliyet Belgesini almadan sürücü sertifikası yeterli olur mu?

Trafik kuralları ve kanunları gereği Ehliyet Belgesine dönüştürmediğiniz Sürücü Sertifikanız yeterli olmayacaktır. Ehliyetsiz olarak araç kullanma cezaları tarafınıza uygulanabilir.

Ehliyet Belgesi Elektronik E-Sınav ve Direksiyon Sınavı nerede yapılır?

Ehliyet Belgesi sınavlarının Elektronik olarak uygulanması ile birlikte artık tüm Ehliyet Belgesi Elektronik E-Sınavları, E-Sınav Merkezlerinde dijital ortamda yapılmaktadır. Aynı gün içerisinde Ehliyet Belgesi Elektronik Sınav sonucunuzun barkodlu çıktısını alabilirsiniz. Direksiyon Sınavları ise yazılı olduğunuz Sürücü Kursunun bağlı bulunduğu ilçe Direksiyon Sınav parkurunda uygulanır.

Ehliyet Belgesi Elektronik E-Sınav ve Direksiyon Sınavı ne zaman açıklanır?

Ehliyet Belgesi Elektronik E-Sınav ve Direksiyon Sınavınız aynı gün içerisinde sınav sonrasında tarafınıza açıklanmaktadır.

Ehliyet Belgesi Direksiyon Sınavını kazandım, sertifikam ne zaman hazır olur?

Ehliyet Belgesi iki sınavdan da başarılı oldunuz ve artık sertifikanızı bekliyor ve Ehliyet Belgesine çevirmek istiyorsunuz. Yeni gelen düzenleme ile birlikte Sürücü Sertifikanıza e-devlet üzerinden 1 hafta içerisinde ulaşabilir ve o sertifika ile Nüfus Müdürlüğüne giderek Sertifikanızı Ehliyet Belgesine çevirebilirsiniz.

Ehliyet Belgesi için Sürücü / Sağlık Raporu (Heyet Raporu) nereden alınır?

Ehliyet Belgesi için Aile Hekimliklerinden veya Özel Sağlık Kuruluşlarından Sürücü Olur Sağlık Raporunu alabilirsiniz.

Ehliyet Belgesi için 1. Grup Sağlık Raporu hangi Ehliyet Belgeleri için alınır?

1. Grup Sağlık Raporu; M, A, A1, A2, B, B1, BE ve F Ehliyet Belgesi alacak kişilerin alması gereken Sağlık Raporudur. Kısaca bu durumu şu şekilde de özetleyebiliriz. Motosiklet ve Otomobil Ehliyet Belgesi alacak kişilerin alması gereken Sağlık Raporu Grubudur. 1. Grup Sağlık Raporunun geçerlilik süresi 10 yıldır. 10 yıl sonunda sadece Ehliyet Belgesi yenilemelerinde Sağlık Raporunun yenilenmesi gerekmektedir. Hafif araç sürücüleri için gereken Sağlık Raporu grubudur.

Ehliyet Belgesi için 2. Grup Sağlık Raporu hangi Ehliyet Belgeleri için alınır?

2. Grup Sağlık Raporu; C, C1, C1E, CE, D, D1, D1E, DE ve G Ehliyet Belgesi alacak kişilerin alması gereken Sağlık Raporudur. Kısaca bu durumu şu şekilde de özetleyebiliriz. Minibüs, Kamyonet, Otobüs, Kamyon, TIR ve İş Makinesi Ehliyet Belgesi alacak kişilerin alması gereken Sağlık Raporu Grubudur. 2. Grup Sağlık Raporunun geçerlilik süresi 5 yıldır. 5 yıl sonunda sadece Ehliyet Belgesi yenilemelerinde Sağlık Raporunun yenilenmesi gerekmektedir. Ticari ve Ağır Vasıta araç sürücüleri için gereken Sağlık Raporu grubudur.

Ehliyet Belgesi Direksiyon Sınavında komisyon üyeleri kimlerden oluşur?

Ehliyet Belgesi Direksiyon Sınavlarında görevlendirilmek üzere Milli Eğitim Müdürlüğü‘ne bağlı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından sınav yeterliliği bulunan öğretmenler komisyonda görevlendirilir.

Ehliyet Belgesi derslerinde devamsızlık hakkım var mı?

Ehliyet Belgesi derslerinde devamsızlık hakkınız mazeretsiz olarak toplam ders saatine oranlar 1/5 şeklinde olmalıdır.

İlkokul Mezunuyum Ehliyet Belgesi alabilir miyim?

Ehliyet Belgesi alabilmek için en az 2. kademe okur yazarlık belgenizin olması yeterli olacaktır. İlk okul mezunu olmanız halinde Ehliyet Belgesi alabilirsiniz.

Ehliyet Belgesi Stajyer Ehliyet Nedir?

Ehliyet Belgesi ilk alımında 2 yıl boyunca Stajyer Ehliyet Belgeli olarak sayılırsınız. Burada yanınızda biri olmadan Trafik’e çıkmazsınız söylemleri tamamen yanlıştır. Stajyer Ehliyet Belgesi 2 yıl boyunca 100 ceza puanı yerine 75 ceza puanı şeklinde sizlere uygulanmaktadır.

Ehliyet Belgesi Fiyatları Nelerdir?

Ehliyet Belgesi fiyatları her yıl Valilik ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından görevlendirilen Taban Fiyat Komisyonu tarafından belirlenir ve her yıl değişiklik gösterebilir. Ehliyet Belgesi fiyatları ile ilgili bizlerle iletişime geçebilirsiniz. Unutmayınız, tüm ehliyet fiyatları Türkiye genelinde sabit bir taban fiyat şeklinde uygulanmaktadır. Sizlere indirim veya kampanya yapan kurumlara itibar etmemenizde fayda olacaktır. Zamanınızı boşa harcayarak, mağduriyet yaşamamanızı tavsiye ederiz.

Ehliyet Belgesi Harçları ne kadardır?

Ehliyet Belgesi harçları her yıl değişiklik göstermektedir. Ehliyet Belgesini ilk defa alacak kişiler için Elektronik E-Sınav Harcı ve Direksiyon Sınav Harcı yansımaktadır. Ehliyet Belgesi bulunan ve fark Ehliyet Belgesi alacak kişiler için ise sadece Direksiyon Sınav Harcı bulunmaktadır.

Ehliyet Belgesi Sertifika Harcı ne kadardır?

Ehliyet Belgesi sınavlarından başarılı oldunuz ve son basamak Sertifikanızı Ehliyet Belgesine çevirmek kaldı. Nüfus Müdürlüğüne aldığınız Ehliyet Belgesi türüne ve Fark Ehliyet Belgesi ise de yine harç bedellerinde farklılık bulunmaktadır. Ehliyet Belgesi fiyatlarında olduğu gibi Ehliyet Belgesi Sertifika Harç bedelleri de farklılık göstermektedir. Detaylı bilgilendirme için bizlerle iletişime geçebilirsiniz.

Ehliyet Belgem var fakat sağlık sorunu yaşadım, engelliyim. Engelli Ehliyet Belgesi alabilir miyim?

Ehliyeti var olup yaşadığı bir hastalık veya kaza sonucu engel durumu görülen sürücüler için hastaneden H (Engelli) Grubu Sürücü Olur sağlık raporunu almaları gerekmektedir. Ehliyet yazılı sınavından muaf olup özel donanımlı engelli araçlar ile tekrar direksiyon sınavına tabi tutulurlar.

Ehliyet Belgesi sınavlarını kazandım, sertifikam ile başka bir il de ehliyetimi alabilir miyim?

Ehliyet Belgesi sınavlarından başarılı olduktan sonra e-devlet üzerinden sertifikanıza erişebilir ve harç bedellerini ödedikten sonra dilediğiniz il de ki Nüfus Müdürlüğünden Sertifikanızı Ehliyet Belgesine çevirebilirsiniz.

Ehliyet Belgesi almak için en kaç yaşında olmalıyım?

Ehliyet Belgesi alabilmek için en az 16 yaşında olmanız yeterlidir. 16 yaşında alabileceğiniz Ehliyet Belgesi ile 125 CC’ye kadar Motosiklet sürebilirsiniz. Otomobil Ehliyet Belgesi için ise en az 18 yaşından büyük olmanız gerekmektedir.

Ehliyet Belgesi Direksiyon Sınavı’na geç kalırsam ne olur?

Ehliyet Belgesi Direksiyon Sınavı‘na veya hatta Elektronik E-Sınav içinde bu geçerlidir en az 30 dakika yani yarım saat önce sınav alanında hazır bulunmanız gerekmektedir. Geç kalmanız durumunda sınava alınmayacağınız bilmenizi isterim.

Ehliyet Belgesi Direksiyon Sınavı’ndan kalırsam ödemem gereken ücret nedir?

Ehliyet Belgesi Direksiyon Sınavından kalmanız durumunda tarafınıza ek olarak ders tanımlaması yapılacaktır. Hem ders hem de sınav harcınızı tekrar yatırmanız gerekir. Detaylı bilgilendirme için bizlerle iletişime geçebilirsiniz.

Bize Sorabilirsiniz

MCO Drive Akademi olarak tüm Türkiye genelinde hizmetlerimiz bulunmaktadır. İstanbul da Pendik ve Tuzla bölgesinde farklı lokasyonlar da eğitim kurumlarımız aktif olarak siz değerli danışanlarımıza aktif hizmetler sunmaktadır.

Hangi Bölgelere Yakınız?

Pendik Kamyonet Ehliyet Belgesi, Kamyon, Çekici ve TIR Ehliyet Belgesi, Kaynarca Kamyonet – Kamyon – Çekici ve TIR Ehliyet Belgesi, Pendik C Ehliyet, Pendik CE Ehliyet, Pendik C1 Ehliyet hizmetlerimizde sizlerin daima yanınızdayız. Özel Kamyon, Kamyonet, TIR Direksiyon Dersi ile de sürüşünüzü geliştirebilirsiniz.

Kamyonet – Kamyon – Çekici ve TIR Ehliyet Belgesi için Denge Sürücü Kursu, Pendik bölgesinde hizmet vermektedir.

Denge SRC, ODY ve ÜDY Merkezi, Tuzla bölgesinde hizmet vermektedir.

Denge Psikoteknik Merkezi, Pendik bölgesinde hizmet vermektedir.

Kamyonet – Kamyon – Çekici ve TIR Ehliyet Belgesi yazımız umarız ehliyet alımında sizlere kılavuz niteliğinde olacaktır. Kamyonet – Kamyon – Çekici ve TIR Ehliyet Belgesi noktasında merak ettiklerinizi bize yorumlar kısmında sorabilirsiniz.

14.07.2022
222
Whatsapp
Oğuz Bey
Oğuz Bey
Merhaba
Size nasıl yardımcı olabiliriz?